Saç Kremleri İşe Yarıyor mu?

Saç kremi kullanmak artık günlük yaşantımızda olmazsa olmaz bir hale gelmiştir. Çünkü, zaman içerisinde saçımızın en uç kısımları bir takım fiziksel etkilerle (yıkama, tarama, ısı ile şekillendirme, güneş, deniz ve havuz suyu) veya kimyasal işlemlerle (renklendirme/perma/düzleştirme) yıpranabilir.  

Saçın üstünde saçı aşınmaya ve kopmaya karşı koruyan pul tabakası bulunur. Saçın dış kapakları olarak da tanımlanan bu pul tabakası sayesinde saç nemini korur, esnek halde kalır ve uzayabilir. Saçımız parlaklığını kaybettiğinde, dökülme sorunu olduğunda, yıprandığında, elektriklenmeye başladığında, birbirine dolaşmaya başladığında temel sorun saçın pul tabakasının fazla açılmış veya hasarlanmış olmasıdır.

İdeal olan saçın pul tabakasının mümkün olduğunca kapalı olmasıdır. Şampuanlar saçın pul tabakasını açarak temizlenmesini hedeflerken, saç kremi saçın pul tabakasını kapatarak saçın onarılmasını ve yapılandırılmasını sağlar. Saçı dışarıdan koruma ve yapılandırma özelliği saç bakım kremlerinde ve maskelerinde bulunmaktadır.

Özellikle uzun saçlarınız varsa, saç kremi sizin için büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Saçın birbirine dolaşması gibi durumlar sık yaşanır ve saç kremleri bunu önler. Saç kremini doğru kullanmak önemlidir. Saçın diplerine değil, uçlarına sürülmesi gerekir. Ayrıca saçta çok fazla bekletilmemeli, sürüldükten 1-2 dakika içerisinde mutlaka durulanmalıdır. Aksi takdirde saça zarar da verebilir.

Bazı saç kremleri, içeriğindeki zararlı kimyasallar yüzünden saça faydası kadar zararı da olur. O nedenle; bu konuda ismini duyurmuş, etkisi kanıtlanmış Bioblas Onarıcı Saç Kremi veya Bioblas Argan Yağlı Saç Kremi gibi seçimler yapmanız, saçlarınızı sağlığına kavuşturmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca yine Bioblas Saç Maskesi ile ek olarak saçlarınızı güçlendirebilir ve canlandırabilirsiniz.

 

Saç Kremi Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Saç kremini haftada 1 veya 2 kez kullanmak yeterlidir. Fazlası saçın mineral ve nem dengesini bozabilir.
  • Bilinen ve işe yaradığı kanıtlanmış markalar kullanmak önemlidir. Bioblas Argan Yağlı Saç Kremi bu konuda öncü ürünlerden biridir.
  • Saç kremini seçerken saç tipinize göre saç kremi tercih edin. Kesinlikle saç diplerine saç kremlerini uygulamayın.
  • Saç kremini saçınızda gereğinden fazla bekletmeyin. Bu saçınız için zararlı olabilir.