Saç Dökülmesine Karşı En İyi Şampuan

Saçlar birçok unsura bağlı olarak dökülebilir. Elbette ki saç dökülmelerinin önlenmesi iyi bir bakım ile mümkün olmaktadır. Saç dökülmesine karşı en iyi şampuan, saç tipine göre belirlenmelidir. Strese bağlı dökülmeler yaşandığı gibi mevsimsel dökülmeler de yaşanabilir. Bunun için saç tipi belirlenmeli ve şampuan içeriklerine göre ürün seçilmelidir.

Organik şampuan kullanımı, saç dökülmelerini azalttığı gözlemlenmiştir. Doğal ürünlerin kullanımı saç dökülmesi sorunlarının önüne geçtiği bilinmektedir. Evde uygulanacak doğal yöntemli maskelerde, yoğun saç dökülmesi önüne geçmek için idealdir.

Saç Dökülmesi Nedenleri

Saç dökülmelerinin nedenleri farklı birçok etken olabilir. Günde 50-100 tel saçın dökülmesinin normal olduğu ise belirtilmiştir. Saç dökülmesi nedenleri kişiden kişiye göre değişmektedir. Saç dökülmesi nasıl önlenir? sorusuna cevap vermek için, saç yapısını tanımak çok önemlidir. Dökülme karşıtı şampuan kullanımı bu konuda saçlara iyi gelerek, saçları beslediği gözlemlenmiştir. Saç dökülmesinin başlıca sebepleri ise şu şekilde sıralanabilir;

 

  • Yanlış saç bakım ürünlerinin kullanılması
  • Yanlış saç kurutma ve saç tarama yöntemleri
  • Bazı hastalıklar (tiroid, grip, ateşlenme gibi)
  • Eksik ve yanlış beslenme
  • Saç dökülmesini neden olan ilaçlar

Görüldüğü üzere saç dökülmesinin nedenleri söz konusu olduğunda karşımıza pek çok farklı neden çıkmaktadır. Bu nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında farklı ürünlerin de devreye girdiğini ifade etmek mümkün olmaktadır.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Kadın ve erkeklerde saç dökülmeleri can sıkıcı olabilmektedir. Saç dökülmelerinin çok yoğun yaşanması kellik sorununa da neden olur. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir? Doğal yollarla saç dökülmesi önlenebilir. Beslenme, saç dökülmelerinin önüne geçmek için oldukça önemlidir. Protein eksikliği, demir eksikliği, stres vb. durumlar saç dökülmelerinde oldukça etkilidir. Saç dökülmesine iyi gelen besinler ve ürünler aşağıdaki gibidir.

  • Havuç
  • Sarımsak
  • Soğan
  • E Vitamini
  • Protein

Saç dökülmesine karşı en iyi şampuan, içeriğinde doğal maddeler olandır. Şampuanlarda tuz olmaması, saçı kurutmaz ve dökülmelere neden olmaz. Ayrıca çörek otu yağı, Hindistan cevizi yağı içeren şampuan kullanımı, saç dökülmelerini önlemektedir. Bioblas saç dökülmesine karşı en iyi şampuan ürünleriyle dikkatleri üzerine çeker!

 

 

 

 

 

 

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Siyah Sarımsağın Saça Faydaları Nelerdir? Siyah Sarımsak Saç Bakım Rutinine Nasıl Eklenir?

Saça Doğal Bakım

Argan Yağının Saça Faydaları & Argan Yağıyla Saç Bakım Tüyoları

Organik Şampuan Hakkında Her Şey

Saça İyi Gelen 7 Bitki

Saç Tipine Göre Şampuan Seçimi

"Saçlarım Neden Dökülüyor?'' Diyenlere: Saç Dökülmesinin Yaygın Nedenleri

Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?