Saç Derinizdeki Kaşıntının Sebebi Kepek mi?

Saç derisinde yaşanan kaşıntının birden fazla sebebi olabilir. Özellikle kullanılan şampuan, sabun gibi kimyasal ürünlerin saç derisinden tamamen arındırılmaması ya da hijyene çok dikkat edilmemesi saç derisinde kaşıntılara sebep olabilir. Saç derisinde meydana gelen kaşıntıların en yaygın karşılaşılan sebebi kepektir. Kepek, saç derisinde kaşıntıya sebep olabilir fakat çeşitli alerjiler ya da rahatsızlıklar da kaşıntıya sebebiyet verebilir. Bu nedenle öncelikli olarak kaşıntının sebebinin bulunması gerekir.

Neler Saç Derisindeki Kaşıntıya Sebep Olabilir?

Kepek; az önce de bahsettiğimiz gibi saç derisindeki kaşıntının en yaygın sebebi olarak kabul edilir. Kuruyan saç derisinde beyaz pullanmalar görülüyorsa, kişiler kepek problemi yaşıyor denilebilir. Kepek problemi, bitkisel ve tamamen doğal kepek şampuanı kullanımıyla çözüme ulaştırılabilir.

Saçkıran; mantar enfeksiyonu sebebiyle oluşan şiddetli kaşıntılara sebep olan, deride kızarıklık ve tahrişe neden olan bir rahatsızlıktır.

Kurdeşen; cildin herhangi bir bölgesinde oluşan, kızarıklık ve kabarıklık gösteren yumrulardır.

Saç biti; saç derisinde kaşıntıya sebep olan bir diğer neden olarak gösterilebilir. İnsanların ve hayvanların saçlarında yaşamayı çok seven saç biti, hızlı bir şekilde üreyerek yayılır ve deride kaşıntıya sebep olur.

Sedef; rahatsızlığın görüldüğü bölgede kişiler alevlenme hisseder. Bunun yanında döküntüler, kızarıklıklar ve şiddetli kaşıntılar da görülebilir.

Uyuz; ufak bir böcek türünün sebebiyet verdiği ve oldukça kaşıntı yapan bu rahatsızlık, yalnızca saç derisinde değil cildin farklı bölgelerinde de görülebilir.

Stres; birçok organı etkilediği gibi saç derisini de etkileyebilir ve saç derisinde kaşıntı ve döküntülere sebep olabilir.

Saç derisindeki kaşıntı problemi oldukça ciddidir ve çözülmediği durumlarda kişilerde;

  • Saç derisinde kuruluk
  • Bölgesel dökülme
  • Tahriş
  • Kızarıklık
  • Saç derisinde yaralar ve
  • Kabuklanmaların görülmesine sebep olabilir.

Tedavi Yöntemleri

Saç derindeki kaşıntının tedavisi öncelikli olarak sebebine bağlı olarak gerçekleştirilir. Her rahatsızlığın kendine özgü tedavi şekli bulunur.

Semptomların çoğu birbirine benzer yakınmalara sebep olabilir. Saç derisindeki kaşıntının sebebini bulmak için kızarıklık, dökülme ve yaralar sorunun tam olarak çözülmesine ya da belirli bir tanı konulmasına yeterli olmayabilir. Bu nedenle kesin ve doğru bir tanı ve tedavi için mutlaka uzman bir doktora danışılması gerekmektedir.

Tüm bunların yanında saçlarınızın bakımı için tercih edeceğiniz ürünlerin doğal ve bitkisel olmasının, saç sağlığınıza önemli oranda etki edeceğini unutmamalısınız. Sağlıklı saçlar için Bioblas’ın doğal içerikli kepek şampuanlarını güvenle kullanabilirsiniz!

 

 

 

Kepek Oluşumu Tamamen Önlenebilir mi?

Kepeklenmeye Karşı Doğal Çözümler

Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?