Yağlı ve Dökülen Saçlar İçin Saç Bakım Rutini

Çabuk yağlanan ve dökülen saçlar hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemidir. Saçların yağlanmasının ve dökülmesinin birden fazla nedeni olabilir. Stres, hava koşulları, yanlış beslenme, genetik faktörler, kullanılan ilaçlar, yaş, cinsiyet gibi birçok faktör saçın dökülmesine ve yağlanmasına yol açar. Yağlanan saçlar, saç tellerinin zayıf ve hacimsiz görünmesine sebep olur. Peki saçlarımız neden yağlanır? Saç derimizin altına her saç teli için bir yağ bezesi bulunmaktadır. Bu yağ bezeleri her gün belirli miktarda yağ üretirler. Bu yağa sebum adı verilir. Bu sebum saç derisinin pH değerini düzenleyerek saç derisini cilt hastalıklarından korur. Peki çabuk yağlanan ve dökülen saçlarla nasıl mücadele edebiliriz? Gelin birlikte bakalım:

Saçınızı Çok Sık Yıkamayın!

Saçı çok sık yıkamak saç derinizin daha da yağlanmasına sebep olacaktır çünkü saç derisi saç tellerinizi nemli tutabilmek için sebum üretecek ve bu da saçınızın daha kolay yağlanmasına neden olacaktır. Saçı gün aşırı yıkamak sebum dengesinin korunması için idealdir. Fakat bazı saçlar her gün yıkamayı gerektirecek kadar yağlanabilmektedir. Bu süreçte sabırlı olmalı ve saçınızın gün aşırı yıkama düzenine alışmasını beklemelisiniz. Belli bir süre sonra saçlarınız artık gün aşırı yağlanmaya başlayacaktır.

Şampuan Seçimine Dikkat!

Yağlanmaya ve dökülmeye neden olan bir diğer etken de yanlış şampuan seçimidir. Yağlı ve dökülen saçlara özel üretilen şampuanları tercih etmelisiniz. İçeriğinde B3 vitamini bulunan şampuanlar yağlı saçlar için ideal bir çözümdür. B3, sebum dengeleyici özelliğiyle saç tellerinin yağlanmasına karşı savaşır. Böylece saçlarınız daha hacimli ve canlı gözükür. Şampuanı saç derinize masaj yaparak uygulamanız ve birkaç dakika beklemeniz sebum salgısının azaltılmasını sağlayabilir.

Yağlı Yiyeceklerden Uzak Durun!

Yağlı yiyecekler tüketmek de saç derinizdeki sebum üretimini artırıyor olabilir. Beslenme rutininize sağlıklı yiyecekler ekleyerek saçınızın yağlanmasının ve dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

Isıl İşlem Uygularken Dikkatli Olun!

Saç kurutma makinesini çok sıcak derecede ve saça yakın tutmak ve fön çektirmek de sebum üretimini artırarak saçın yağlanmasına sebep olabiliyor. 

Saç Bakım Yağları ve Kremleri Uygularken Miktar Önemli!

Saçlarınızın zaten yağlı olduğunu düşünüp bakım yağı ve maske kullanımından kaçınmak doğru bi davranış değildir. Bakımsız kalan saçlar dökülmeye daha meyilli olduğu için saçınıza mutlaka bitkisel bakım yağları ve maskeleri uygulamalısınız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise nasıl uyguladığınızdır. Kremin veya bakım yağının miktarını minimal tutarak saç diplerinize değdirmeden uygularsanız hem saçlarınız bakımlı olacak hem de daha fazla yağlanmayacaktır.

 

 

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Saç Dökülmesini Önleyen Şampuan

Mevsimsel Saç Dökülmesinde Çözüm Bioblas!

Işıltılı Saçlar İçin Öneriler