Saç Gürleştirme İçin Sarımsak Mucizesi

Günümüzde insanların büyük bir çoğunluğu saçlarının dökülmesinden ve seyrek olmasından şikayetçidir. Saç gürleştirmek için kullanılan saç bakım ürünlerinin yanı sıra son günlerde doğal yöntemler de son derece revaçtadır. Özellikle kalp ve damar sağlığı açısından birçok olumlu etkisi bulunan ve bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsağın, saçların gürleşmesine olan mucizevi etkisi de birçok kişi tarafından bilinmektedir.

Saçlar İçin Faydalı Doğal Bir Antibiyotik: Sarımsak

Sarımsak, asırlardır sağlığa olan sayısız faydası ve en doğal antibiyotiklerden biri olması ile tanınmaktadır. Bu faydalarından bir tanesi de saçların gürleşmesine katkı sağlıyor olmasıdır. Sarımsak içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile saçların sağlıklı olmasını sağlar. Kalsiyum bakımından zengin olan sarımsak, saçların gürleşerek sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Sarımsakta bol miktarda -saçların oluşması için gerekli olan keratin ve birçok proteinin bir parçası olan- sülfür bileşeni mevcuttur. Bu sayede sarımsak saçların gürleşmesine katkı sağlar.  Kişilerde E vitamini yetersiz olduğunda saç kaybı ve saç kuruluğu gibi rahatsızlıklar oluşmaktadır. Sarımsak, içerisinde bulunan ve E vitamini ile çalışan Selenyum açısından zengin olmasıyla saç kaybının önlenmesine yardımcı olur. Bioblas’ın tüm saç tiplerine yönelik sarımsak şampuanı, kokusuz olması ve sarımsak özü içermesiyle saçların dökülmesini engellemeye yardımcı olur ve saçların dayanıklılığının artmasını sağlar.

Sarımsak Saça Nasıl Uygulanır?

Sarımsak içeren şampuanlar kullanarak sarımsağın saç gürleştirmeye olan katkılarından faydalanabilirsiniz. Mevcut şampuanın içine sarımsak özü eklemeniz ve kendi şampuanınızı hazırlamanız da aynı sonucu elde etmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda sarımsak kürleri ve maskeleri uygulamak da son derece etkilidir; sarımsağı direkt olarak ezilip, saçın seyrek olduğu yerlere ve saç köklerine sürebilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra zeytinyağı ile saç diplerine masaj yapmanız, saçların nemlenmesini sağlayacaktır. Saçınızı bir havluya sarıp bir gece bekledikten sonra ertesi gün normal bir şampuanla yıkayabilirsiniz. Sarımsak kötü bir kokuya sahip olmasına rağmen saç gürleştirme konusunda mucizevi etkileri olmasından dolayı kişiler tarafından sıkça tercih edilir.

 

 

 

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Gerçek Bitkisel Şampuan Nasıl Anlaşılır?

Saç Dökülmesine Karşı Bitkisel İçerikli Çözümler

Sarımsak Saçlarınıza İyi Gelecek

Saç Dökülmesini Önleyen Şampuan

Saç Dökülmesine Karşı En İyi Şampuan

Siyah Sarımsağın Saça Faydaları Nelerdir? Siyah Sarımsak Saç Bakım Rutinine Nasıl Eklenir?